De hengstenhouder verkoopt geen losse rietjes, alleen per drachtige merrie.

Niet gebruikte rietjes blijven ten allen tijde eigendom van de hengstenhouder en de aantallen hiervan (evenals de lege rietjes ) uiterlijk op  1 okt aan e-mail : legend@counsellor.com doorgegeven.

- Gebruik van diepvriessperma moet een reële kans geven op een veulen. Daarom wordt geadviseerd guste merries, met historie, niet te ïnsemineren omdat deze merries moeilijk drachtig te krijgen zijn.

- Fokkers worden verzocht graag tijdig vooraf hun interesse kenbaar te maken aan e-mail adres : anouknoordman4@hotmail.com (voor app : 0612559185) 

Het sperma kan dan tijdig naar de plaats van inseminatie verstuurd worden. Graag ook vermelding van uw 06-nummer of telefoonnummer in het e-mail bericht of app én waar u uw merrie wil laten insemineren (postadres, naam dierenarts of hengstenhouderij (en 06-nummer van de contactpersoon aldaar)) én wanneer u de merrie hengstig verwacht.

GEBRUIK DIEPVRIESSPERMA LEIDT VANDAAG TOT VEULENS

Atze, in weer en wind
Met de oortjes erop
Dat heet karakter

Atze, in weer en wind
Met de oortjes erop
Dat heet karakter

Veel dierenartsen/hengstenhouders in Nederland hebben zich gespecialiseerd in het gebruik van diepvriessperma bij paarden. Vaak bieden zij een seizoenspakket aan voor het insemineren van een merrie met diepvriessperma. Hierbij wordt 2 of zelfs 3 maal per dag opgevoeld om de inseminatie zo dicht mogelijk op de eisprong te laten plaats vinden.

Ook dit jaar hebben we nog rekening gehouden met de aanvullende kosten van inseminatie qua prijsstelling.

Het gebruik van diepvriessperma liet overal in het land zeer goede resultaten zien, met dracht bij 1e inseminatie.

Share this page